Volvia bilförsäkring

Volvia bilförsäkring är försäkringsbolaget för dig som är Volvoägare eller Renaultägare. Det är idag ett av Sveriges största försäkringsbolag med fler än 500 000 kunder. Bolaget har funnits i över 50 år och Volvias skräddarsydda försäkringsprodukter, prisvärda premier och höga service är unikt på försäkringsmarknaden.

Jämför bilförsäkring här, hitta bästa priset, klart på 30 sek !

Volvias historia
Försäkringsbolaget grundades 1959. Det var Volvos grundare, Assar Gabrielsson, som ville införa en försäkring enbart för PV 444. Under hösten 1959 ansökte så Aktiebolaget Volvo om att få tillstånd för att starta ett försäkringsbolag och i december samma år beviljades ansökan. Sedan i maj 2001 ingår Volvia i IF-koncernen. Volvia finns idag i Sverige, Norge, Finland och Danmark.

Volvias affärsidé är att i samarbete med Volvo, Volvohandeln och övriga partners, erbjuda unika lösningar som ger det bästa bilägandet för Volvos nordiska kunder. Volvia har inga särskilda kontor, utan deras kontor finns i direkt anslutning till volvohandlarna runt om i landet. På bilaffärerna finns 125 Volviarepresentanter som hjälper Volvoägare och Renaultägare att teckna en försäkring som är anpassad just för dem. Genom att finnas nära till hands hos Volvohandlaren är det enkelt att samarbeta och det finns många fördelar, bland annat kortare beslutsvägar och snabbare reparationer.

Volvias försäkringar
Volvia erbjuder trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Det finns också några tilläggsförsäkringar som man kan välja till om man vill och behöver. Volvia Trygghetspaket erbjuder självriskeliminering vid vagnskada utomlands, självriskreduktion vid uppsåtlig skadegörelse av tredje man i Sverige självriskeliminering vid djurkollision samt hyrbil vid reparation såväl i Sverige som utomlands. Det finns också en tilläggsförsäkring som fokuserar på dig och dina passagerare – Volvia Care. Om du skulle råka ut för en olycka tar Volvia Care hand om dig och dina passagerare, ger tillgång till kvalificerad specialistvård och rehabilitering på privatsjukhus.

Förmåner som Volvia-kund
Som Volvia-kund får man Volvo-kortet helt kostnadsfritt. Med hjälp av Volvo-kortet får man kontroll över alla utgifter och avgifter som rör bilen. Man kan dela upp försäkringspremien månadsvis helt gratis och eventuell självrisk kan man också få dela upp på fyra månader utan extra kostnader.

Om man råkar ut för en skada, oavsett om det handlar om skadegörelse eller trafikolycka, så tar man enkelt kontakt med sin närmaste Volvoverkstad. Kundmottagaren tar hand om din skadeanmälan och bokar in en tid för reparation. Det går även bra att ringa Volvia eller göra skadeanmälan direkt på deras hemsida. Bilen repareras förstås med Volvo eller Renault originaldelar och reparationen sker vanligtvis snabbt eftersom verkstäderna är proffs på allt som rör just Volvo och Renault.