Trygghansa bilförsäkring

Trygg-Hansa är ett av de största och äldsta försäkringsbolagen här i Sverige. De erbjuder försäkringar för såväl privatpersoner som för företag. När det gäller fordon finns bilförsäkring, båtförsäkring och försäkringar för lätt lastbil, moped, motorcykel, husvagn, släpvagn och snöskoter.

Jämför bilförsäkring här, hitta bästa priset, klart på 30 sek !

De har också hemförsäkringar för villa, fritidshus, bostadsrätt och hyresrätt. De har också olika typer av sjuk- och olycksfallsförsäkringar samt reseförsäkringar. Trygg Hansa är ett av de ledande försäkringsbolagen när det gäller barnförsäkringar och de erbjuder såväl gravidförsäkringar och barnförsäkringar.

Företagets historia
Trygg-Hansas anor går så långt tillbaka som 1828, men 1971 bildades det företag som kom att få namnet Trygg-Hansa. Försäkringskoncernen existerade fram tills 1997 då SEB köpte upp koncernen. Några år senare, 1999, blev Trygg-Hansa återigen uppköpt, då av den danska försäkringskoncernen Codan som ägs av RSA. Idag är Trygg-Hansa alltså en del av RSA som är en av världens största och marknadsledande försäkringskoncerner med fokus på sakförsäkringar. Försäkringskoncernen har över 20 miljoner kunder, omkring 24 000 medarbetare och verksamhet i 30 olika länder världen över.

Trygg-Hansa är ett av Sveriges största sakförsäkringsbolag. Varumärket Trygg-Hansa är kanske koncernens mest kända varumärke, men koncernen verkar också under namnen Aktsam och Atava. Trygg-Hansa har omkring 2000 medarbetare i Sverige och det finns verksamhet på ett trettiotal orter runt om i landet. Trygg-Hansa har länge förknippats med livbojar. Anledningen till detta är för att företaget ända sedan år 1954 har skänkt livbojar till kommuner och båtklubbar för att de ska placeras ut vid badstränder, kustområden och liknande. Detta har gjorts i samarbete med Svenska Livräddningssällskapet. Livbojen är än idag ett av Trygg-Hansas mest kända kännetecken.

Bilförsäkring hos Trygg-Hansa
Hos Trygg-Hansa kan man teckna trafikförsäkring, halvförsäkring eller helförsäkring. I halvförsäkringen ingår stöld, räddning, brand, maskinskada, rättsskydd, glasruteskador, kris och drulle. I helförsäkringen ingår dessutom vagnskadeförsäkring. Samlar man sina försäkringar hos Trygg-Hansa kan man få upp till 20 procents rabatt på sina försäkringar. Trygg-Hansa har också speciella märkesförsäkringar, vilket gör att man kan få extra billig bilförsäkring beroende på vilket bilmärke man kör. Det finns flera olika tilläggsförsäkringar som man kan komplettera sig Trygg-Hansa bilförsäkring med, exempelvis hyrbilsförsäkring som hjälper till med tillgång till hyrbil ifall ens egen bil blivit stulen eller skadad. Självrisken ligger på 1500 kronor när det gäller det som omfattas av halvförsäkringen (till exempel stöld, räddning, glas, drulle) och när det gäller vagnsskada så är självrisken från 3000 kronor.

Drulleförsäkring
Något som är unikt just när det gäller Trygg Hansa bilförsäkring är att det ingår en drulleförsäkring i hel- och halvförsäkringen. Drulleförsäkringen ersätter sådant som kan hända inne i själva bilen och utanför, till exempel en utspilld färgburk i baksätet, om du tappar nycklarna ner i gatubrunnen, om du råkar hälla bensin i dieseltanken eller river upp innertaket när du lastar in möbler i bilen. Det vill säga sådant som orsakas av otur, klumpighet, oaktsamhet eller vårdslöshet. Drulleförsäkring ingår i många hemförsäkringar eller kan tecknas som tillägg till hemförsäkringen, men nu har Trygg-Hansa alltså valt att ta med fenomenet till bilvärlden och det kan behövas.