Moderna bilförsäkringar

Moderna Försäkringar är ett försäkringsbolag i koncernen Tryg Forsikring, som är den största försäkringskoncernen i Norden. Den danska försäkringskoncernen Tryg har över 2,2 miljoner privatkunder och över 100 000 företagskunder runt om i Norden. Moderna erbjuder ett brett utbud av försäkringar som ska passa moderna människor. Företagets anor går så långt tillbaka som till 1916, men Nya Moderna Försäkringar startade 1999 och 2010 blev Moderna en svensk filial till Tryg.

Jämför bilförsäkring här, hitta bästa priset, klart på 30 sek !

Möter kunderna på deras egna villkor
Moderna är ett relativt nytt försäkringsbolag här i Sverige. De är ett nytänkande försäkringsbolag som tillhandahåller försäkringar som är enkla att förstå och snabba att hantera. Försäkringsbolaget satsar på att möta sina kunder på deras villkor, genom att exempelvis ha generösa öppettider och ligga i framkant med digitala tjänster. De har satsat på sakförsäkringar och erbjuder idag försäkringar för såväl privatpersoner, deras hem, bilar och produkter som för företag och industrier. Moderna är specialiserade inom fritidsbåtsförsäkringar och specialförsäkringar för entusiastbilar och motorcyklar. I Moderna försäkringar ingår Atlantica, Netviq, Bilsport & MC och Moderna Trygghetsförsäkringar (tidigare Vesta Skadeförsäkring).

Moderna satsar på att ha billiga försäkringar, men utan att göra avkall på sina ledord som är flexibilitet och trygghet. Om man samlar sina försäkringar hos Moderna (det räcker med bilförsäkring och hemförsäkring) så får man 20 procents rabatt. Tecknar man sin försäkring online får man också 200 kronor i ”Gör det själv”-rabatt eftersom Modernas handläggningskostnader då blir lägre.

Anpassade försäkringar
Försäkringspremier bestäms till stor del beroende på vilka som valt att försäkra sig i just det försäkringsbolaget. Om det är många försäkringstagare med hög skaderisk så trissas premierna upp för samtliga försäkringstagare. Detta har Moderna tagit fasta på. De vill att deras kunder inte ska behöva vara med och betala för de försäkringstagare som tar onödiga risker eller har väldigt dyra hus och bilar som kostar mycket att ersätta om de skadas. Modernas försäkringar är därför speciellt anpassade till de som tar väl hand om sina saker och sina hem, som bor i villa, lägenhet eller bostadsrätt som underhålls regelbundet och som har en privat standardbil som inte är helt ny och som inte är trimmad eller av sport/lyx-modell. De kunder som stämmer in på detta har lägre skaderisk och kan därför erbjudas lägre försäkringspremier.

Bilförsäkring hos Moderna
Precis som hos de flesta andra försäkringsbolag finns det tre nivåer på bilförsäkring hos Moderna, trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Man kan också välja att komplettera sin bilförsäkring med någon av de tilläggsförsäkringar som Moderna bilförsäkring erbjuder: hyrbil, trafikolycksfall och krishjälp, assistansförsäkring och kombiförsäkring. Fördelarna med att teckna bilförsäkring hos Moderna är att man får ett omfattande skydd för sin bil. Man behöver inte betala någon vagnskadesjälvrisk vid djurkollision – hos flera andra försäkringsbolag krävs det att man har tecknat en tilläggsförsäkring för att slippa självrisken när man råkar ut för viltolycka. Hos Moderna har man också möjlighet att dela upp betalningen av försäkringspremien utan att det blir dyrare eller att tillkommer några dolda fakturaavgifter. Råkar man ut för en skada eller olycka med bilen så får man själv välja bilverkstad för reparationen.