Jämföra bilförsäkringar

En bilförsäkring är viktig att ha, det är de flesta överrens om. En bilförsäkring kan ge ersättning för såväl personskador som skador på bilen och det enda du behöver betala om du har en bilförsäkring och råkar ut för en olycka av något slag är försäkringens självrisk. En försäkring kan vara en stor trygghet om något händer.

Jämför bilförsäkring här, hitta bästa priset, klart på 30 sek !

Det är aldrig roligt att råka ut för något, men om du har en försäkring när olyckan är framme, så kommer det att underlätta. Du spar oftast in såväl tid och energi som pengar genom att ha en bilförsäkring. En bilförsäkring har alltså många fördelar. Men även om man tycker att en försäkring är toppenbra så vill man ju inte betala mer än man behöver för försäkringen. Därför är det viktigt att jämföra bilförsäkringar. Man kan faktiskt spara tusenlappar på att jämföra försäkringsbolag.

Vad påverkar premien?
Anledningen till att försäkringsbolag kan ge olika höga premier är för att det är olika saker som påverkar premien hos försäkringsbolagen. Många försäkringsbolag ger lägre premier till de bilägare som är något äldre och har haft körkort en längre tid utan att orsaka någon olycka. Förare mellan 18-24 år anses vara extra riskbenägna. Därför har dessa ofta en högre premie. I studier har det också framkommit att kvinnor orsakar olyckor mer sällan än män. Därför kan kvinnor få lägre premie än män, även om det handlar om exakt samma bil. Bilmodellen kan ha en viss betydelse också, handlar det om en sportbil eller jänkare kan det bli en högre premie. Vart man bor och hur man förvarar bilen nattetid är också en viktig fråga. Således är det billigare i fall man har möjlighet att förvara bilen i ett låst garage, än ute på en gemensam hyreshusparkering.

Jämföra försäkringsbolag
Gör det till en vana att jämföra erbjudanden från olika försäkringsbolag både när du tecknar en ny försäkring samt en gång om året när det är dags att förnya försäkringen. Att kolla upp hur mycket premien kostar är förstås viktigt. Men glöm inte att också läsa igenom försäkringsvillkoren för att se vad som ingår i försäkringen och vad du betalar för. Om du märker att det skiljer en hel del mellan två bolag bör du kolla upp varför det skiljer. Det kanske visar sig att det ena bolaget har en mycket högre självrisk än det andra försäkringsbolaget. Det behöver inte vara en nackdel. Det är ju vanligen sällan man verkligen behöver utnyttja en försäkring. Då kanske man kan ta en högre självrisk den dag olyckan är framme, för att i gengäld slippa betala så mycket för varje gång man betalar försäkringen. Tänk på att det oftast är billigare att samla alla sina försäkringar i ett och samma försäkringsbolag.

Det är oftast också billigare att betala försäkringen en gång per år istället för varje kvartal, månad eller halvår. Använd gärna internet, där det finns sajter där man kan jämföra försäkringar. Du kan också gå in på respektive försäkringsbolags hemsida för att ta reda på försäkringsvillkoren och beräkna vilket pris du skulle få om du tecknar försäkring hos dem.