Billig bilförsäkring

Alla fordon måste ha en försäkring. Det gäller alla fordon, inte bara bilar utan också mopeder, motorcyklar, traktorer och andra motordrivna fordon. Även om du inte kör med fordonet eller har fordonet på verkstad eller ute för försäljning så måste det ha en försäkring. Bara de fordon som är avställda slipper från kravet på försäkring. Köper du en ny bil så måste du teckna en försäkring samma dag som köpet går igenom.

Jämför bilförsäkring här, hitta bästa priset, klart på 30 sek !

Du kan också teckna försäkringen i förväg om du vill, för att vara på den säkra sidan. Huvudsaken är att du ser till att ha tecknat dig för en försäkring samma dag som du köper bilen. Struntar du i försäkring eller inte betalar bilförsäkringen i tid så krävs fordonets ägare på en trafikförsäkringsavgift och denna avgift kan bli dyr i längden, det kostar nämligen omkring hundra kronor per dag fram tills du tecknar dig för en bilförsäkring.

Hitta billigaste bilförsäkringen
Det kan skilja sig väldigt mycket i pris mellan olika bilförsäkringsbolag. Det kan faktiskt skilja flera tusenlappar per år mellan olika försäkringar, så det kan verkligen löna sig att jämföra olika försäkringsbolag för att hitta billig bilförsäkring. Köper du en ny bil så är det viktigt att ringa runt eller kolla runt på nätet bland olika försäkringsbolag för att hitta den billigaste försäkringen. Vissa försäkringsbolag har billigare bilförsäkringar för vissa märken, så du ska inte förutsätta att det försäkringsbolag du hade till förra bilen automatiskt är det billigaste och mest prisvärda för din nya bil. Det kan också löna sig att göra nya jämförelser en gång per år eftersom mycket förändras i försäkringsbranschen. Det bolag som var billigast förra året kanske inte är det i år.

Jämföra bilförsäkringar
När du jämför bilförsäkringar är det viktigt att jämföra samma typer av bilförsäkringar. Jämför alltså inte en trafikförsäkring med en halvförsäkring, det säger sig självt att halvförsäkringen är dyrare. Försök jämföra likvärdiga försäkringar. Tänk på att det kan ingå olika saker i de olika försäkringarna. Hos ett försäkringsbolag kanske det ingår tilläggs- och specialförsäkringar som man måste teckna separat hos andra bolag. Hos vissa bolag kan man få billigare försäkring om man har ett visst bilmärke, om man har larm på bilen, om föraren är över 24 år, om man haft körkort ett visst antal år utan att orsaka någon olycka eller om man är medlem i någon organisation. Genom att samla hela familjens försäkringar i ett och samma försäkringsbolag brukar man också få förmånliga priser.

För att förenkla jobbet med att jämföra de olika försäkringsbolagen kan du ta internet till hjälp. Det finns speciella hemsidor på Internet som jämför olika försäkringsbolag för att få fram det billigaste alternativet för just din bil. Du kan också själv gå in på försäkringsbolagens hemsidor för att kolla upp vad de har för försäkringar och vad du får för det pris du betalar för bilförsäkringen.